FOTO Punkt na Višnjiku je spreman; “Cijepit će se isključivo gradsko stanovništvo, prijavu može izvršiti jedino vaš obiteljski liječnik”

Od ponedjeljka  1. ožujka počinje s radom punkt za cijepljenje u ŠRC Višnjik, a kako će sve izgledati i tko se sve može cijepiti objasnili su jutros novinarima ispred PRESS centra dvorane, koordinator cijepilišta dr. Robert Županović i dr.sc. Franka Krajnović, pomoćnica pročelnika UO za zdravstvo socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije.

“Na raspolaganju je cjepivo Pfizera, bit će ga onoliko koliko koliko nam Zavod za javno zdravstvo dostavi. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa Zavodom i planiramo onoliki broj osoba pozvati koliko imamo na raspolaganju cjepiva. Dnevno možemo cijepiti oko 200 osoba. Radit će se dvokratno, od 9 do 13 sati i od 15 do 19. Bitno je naglasiti da će se raditi i subotom kad bude dovoljno cjepiva. Za sada smo ograničeni na pet dana u tjednu. Mobilnih timova će biti koliko treba. Svi koncesionari su u sklopu cijepilišta, a privatne ordinacije na području Zadra će sudjelovati u cijepljenju. Već postoji raspored, oni su dobili obavijesti i upute”, rekao je dr. Županović.

Dr. Krajinović otkrila je da će se na Višnjiku cijepiti samo gradsko stanovništvo, te da na punkt mogu doći isključivo osobe koje je putem aplikacije prijavio liječnik obiteljske medicine.

“Od 23. prosinca 2020. godine pristupili smo organizaciji i planirali kako ćemo uvesti cijepljenje u Zadarskoj županiji. Glavna ustanova za koordinaciju cijepljenja cjelokupnog stanovništva u županiji je zadarski Zavod za javno zdravstvo. Oni usko surađuju sa županijskim Stožerom civilne zaštite i odluka je donesena da će cijepilište biti ovdje na Višnjiku zato što je više od 45 posto stanovništva županije upravo u Zadru, tu je grupirano 46 ordinacija obiteljske medicine. Pristupit će se cijepljenju gradskog stanovništva koji su opredijeljeni za doktore opće medicine na području grada Zadra. Prijave za cijepljenje na ovom cijepilištu obavit će se putem aplikacije koja je ovaj tjedan otvorena svim liječnicima opće medicine. Samo putem prijave koju je obiteljski liječnik napravio za svog pacijenta pacijent dobije poziv i termin i dođe ovdje, rekla je pomoćnica pročelnika naglasivši da nema potrebe dolaziti 30 ili 60 minuta prije zakazanog termina. Dovoljno je, kaže, doći deset minuta prije. Tada se ide na informatički punkt, slijedi liječnički pregled, a potom cijepljenje.

Osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u našoj županiji biti će prijavljene na PUNKT od strane  djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar ili naručene na cijepljenje u Zavodu (Ulica Ljudevita Posavskog 7a). Iste osobe se mogu prijavit na broj telefona 023/ 643 -377.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...