Framing Britney Spears: Dokumentarac o usponu i padu zvijezde koja samo želi slobodu

Dugo očekivani dokumentarni film “Framing Britney Spears” u produkciji New York Timesa premijerno je prikazan 5. veljače na televiziji FX i streaming platformi Hulu.

Film redateljice Samanthe Stark kronološki prati karijeru Britney Spears te medijski linč koji je doživjela u trenucima kad se njezin privatni život raspadao, a najviše se bavi detaljima skrbništva pod kojim se pjevačica nalazi posljednjih 13 godina.

Upravo je skrbništvo razlog za stvaranje pokreta pod nazivom #FreeBritney u kojem se okupljaju njezini obožavatelji.

Moja klijentica me obavijestila kako se boji svog oca. Ona više ne želi nastupati dokle god je njezin otac zadužen za njezinu karijeru, izjavio je na saslušanju u studenom 2020. odvjetnik Britney Spears.

Njezin otac Jamie Spears već 13 godina ima ulogu njezinog zakonskog skrbnika, u potpunosti kontrolira njezine financije i karijeru, ali i svaki drugi aspekt njezinog života. Međutim, Britney se od samog početka protivila tome da upravo on bude njezin skrbnik, a onda je prošle godine službeno tražila da njezine financije nadzire neka neovisna stranka u slučaju poput npr. banke.

Članovi pokreta #FreeBritney inzistiraju na tome da se njezine želje uzmu u obzir i da se uvjeti skrbništva preispitaju. Naime, zbog njega Britney nema apsolutno nikakvu slobodu. Ne može sama izaći iz kuće, otići po kavu, imati mobitel, voziti automobil ili davati bilo kakve izjave za medije.

S druge strane, bez obzira na to što je prema mišljenju svog oca potpuno nesposobna za život bez ovakvog skrbništva, dovoljno je sposobna za snimanje albuma, svjetske turneje i sve ostale popratne promotivne aktivnosti koje je njezin otac ugovarao u njezino ime 13 godina, prenosi Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...