Gaši: “Zadar je stao, bolnica je u dugovima, ljudi iseljavalju, ali HDZ-u je jedino važno nešto obećati!”

Povjerenik SDP-a Zadarske županije Erol Gaši uputio je priopćenje medijima u kojem se osvrnuo na posjet premijera Andreja Plenkovića Zadarskoj županiji, obećani linearni akcelerator, dug zadarske bolnice, stopu iseljavanja…

“Zadar ne smije stati. Zadarska županija najpoželjnija za život. U Zadarsku županiju doseljavaju mnogi…

Sve su ovo izjave koje smo imali prilike čitati i slušati proteklih godina, pa i desetljeća, od strane naših gradskih i županijskih vlasti. Jedino razdoblje kad bi se ti isti vlastodršci bunili na neravnomjeran razvoj Zadra i Zadarske županije bilo je ono kada na državnoj vlasti ne bi bio HDZ.

Što imamo danas? Imamo HDZ na državnoj vlasti već šest godina, imamo HDZ na lokalnoj vlasti već 30 godina i razvija li se naš Zadar i naša županija onako kako bi trebali? I ako ne, koji je alibi, tko su ti „vanjski neprijatelji“ koji im ne daju da se razvijaju?

Da, bio je nekidan u posjetu Zadarskoj županiji i premijer Andrej Plenković. I da, obećao je sve i svašta, pa i linearni akcelerator zadarskoj bolnici jer to su uvijek najbolje znali. Obećati pred (lokalne) izbore!

Kod izvršenja se u međuvremenu pogube, ali mantra HDZ-ovaca je uvijek ista. Važno je obećati!

Dok obećavaju linearni akcelerator, zadarska bolnica je i dalje u ogromnim dugovima. Toliko velikima da lijekova ima još za nekoliko dana, a veledrogerije prijete obustavom isporuke. Zašto? Zato jer im država ne plaća dugove.

Ista ona država koja će male poduzetnike staviti na „stup srama“ ako ne plate svoj dug državi, ma u kakvoj financijskoj situaciji bili.

Stopa iseljavanja je najveća u – Zadarskoj županiji! Istoj onoj županiji iz koje su nam do jučer tvrdili kako je bogomdana za život i kako svi žele doseliti u Zadarsku županiju koliko je kod nas sve idealno.

Gdje to? U Gračacu možda? U Obrovcu? U krajevima gdje žene ginekolog posjeti jednom mjesečno, a do pedijatra se treba voziti desetke kilometara? Pa i onda kad se treba voziti, ne daj Bože do zadarske bolnice kao središta županije, nema toga autobusa koji vas može odvesti jer su sve linije obustavljene?

Oni ne traže Mercedes, njima bi i običan autobus od Liburnije, pa makar i ona krntija od 30+ godina u takvim situacijama bila dovoljna, ali ni to ne mogu dobiti.

To je razvitak našega grada i županije? Ili su to možda svi oni mali poduzetnici kojima šaljemo račune za sve i svašta dok ne rade, pa i račune za odvoz otpada – koji ne stvaraju?! I to ne umanjene, nego uvećane i po nekoliko stotina postotaka u odnosu na 2018. godinu?

Pitate se zašto mladi odlaze i napuštaju naš kraj? Mislite li da je to zbog diskriminacije prema HDZ-ovcima koji nisu poželjni u nekom kafiću ili zbog diskriminacije prema onima koji ne mogu dobiti posao jer nisu – HDZ-ovci?!

Zadar je stao! Zadarska županija je stala!

A za to, gospodo, ovaj put nemate ama baš nikakav alibi. Nema vanjskog faktora ni vanjskog neprijatelja koji nas koči, vi ste taj vanjski faktor. I vrijeme je da odete!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...