Hrvatska kapetanica Samanta Fabris veseli se odbojkaškom ljetu u Zadru: “Priželjkujem tribine prepune navijača”

Zadar i Hrvatsku ove godine očekuju brojna odbojkaška uzbuđenja kojima se posebno veseli kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris. Najvažniji događaj koji nas očekuje svakako je Europsko prvenstvo za odbojkašice Eurovolley 2021. Jednu skupinu najboljih ženskih reprezentacija kontinenta ugostit će i zadarski ŠC Višnjik od 19. do 26. kolovoza.

Samanta je igračica ruskog Kazana s kojim se bori za prvo mjesto u nacionalnom prvenstvu, ali s uzbuđenjem očekuje i reprezentativne akcije kojih ovog proljeća i ljeta neće nedostajati: ”Veselim se ljetu i pripremama u Zadru, nadam se samo da će se sve planirano i održati te da organizacijski problemi zbog pandemije koronavirusa više tada neće biti aktualni. Također, priželjkujem ja osobno, ali i sve djevojke iz reprezentacije, da tribine u Zadru budu prepune naših navijača, čija će nam podrška strahovito puno značiti. Navijači su naš igrač viška u reprezentaciji, daju nam dodatni vjetar u leđa i mi ćemo zajedno s njima zasigurno pružiti nezaboravne partije.”

Ususret Europskom prvenstvu hrvatske reprezentativke igrat će od 28. svibnja do 6. lipnja dva turnira Zlatne skupine Europske lige u Češkoj i Bjelorusiji, a potom slijedi Challenger kup koji se od 30. lipnja do 4. srpnja također igra u Zadru.

”Puno utakmica, natjecanja i treninga, no nekako smo se sve zaželjele reprezentativnih akcija koje su nam prošle godine zbog Covida 19 izmaknule. Natjecanja su nam sada baš i poredana po važnosti, Europska liga će biti priprema za Challenger kup kao kvalifikacije za Svjetsku ligu te na kraju Europsko prvenstvo od kojeg sve puno očekujemo. Na prošlom smo pokazale da smo mlada ekipa pred kojom je velika budućnost. Nama će nedostajati kontinuitet rada jer se nismo sastajale prošle godine, no kako je ljeto falilo nama tako je i drugima, pa se nećemo žaliti.” – objašnjava Samanta.

Samanta je prije dvije godine u iz Italije došla u Kazan, a od njenog dolaska ekipa iz Tatarstana osvojila je čak četiri trofeja.

”Dva Superkupa, Kup i Prvenstvo. Trenutno smo druge na tablici, no još nas očekuje susret za prvo mjesto s moskovskim Dinamom. Iako, na kraju se igra Final Six, pa smo sve podredile tome, nakon što smo ispale iz europske Lige prvakinja gdje se, u najmanju ruku, nismo baš iskazale. Jednostavno, u Europi nismo bile prepoznatljive.” – izjavila je Samanta koja se osvrnula i na epidemiološko stanje u Rusiji: ”U Rusiji je sve normalno, dvorane su pune navijača, osim na vaterpolu, sve funkcionira kao i prije, restorani su otvoreni, skoro nitko ne nosi maske i o cijepljenju se zapravo uopće ne priča.”

 

Eurovolley 2021 za odbojkašice održat će se od 18. kolovoza do 4. rujna, a domaćini će, uz Hrvatsku, biti Bugarska, Rumunjska i Srbija. Domaćinstvo skupine Europskog prvenstva još je jedna sjajna prilika za promociju Zadra i Hrvatske kao izvrsne turističke i sportske destinacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...