Imamo 276 novozaraženih i 25 umrlih, Božinović najavio lokalno popuštanje mjera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 276 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2748

Među njima je 1142 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 107 pacijenata.

Preminulo je 25 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 235402 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 5169 preminulo, ukupno se oporavilo 227 485 osoba od toga 407 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 13 535 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1 228 609 osoba,  od toga 5605 u posljednja 24 sata.

Božinović najavio lokalno popuštanje mjera

Davor Božinović, potpredsjednik vlade, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite, jutros je najavio kako će se ići prema usvajanju principa lokalnog popuštanja mjera.

“Mislim da ćemo ići u tom smjeru, ovaj put prije sezone. Ne mogu reći kada, ali to po meni nije pitanje hoćemo li nego kada ćemo odlučiti ići u tom smjeru”, rekao je Božinović.

Govorio je i o 15. veljače i mogućim popuštanjima mjera.

“Mi ćemo sigurno biti najbolji saveznik kad se tako procijeni da se nešto korigira u tom smislu”, rekao je Božinović odgovarajući na pitanje o mogućnosti otvaranja.

“Ako se trend nastavi, ako budemo stabilizirali taj pad, ako on bude veći, sigurno nećemo gubiti vrijeme da nešto korigiramo i da se ti objekti u dijelu ili pod određenim uvjetima mogu otvoriti”, poručio je.

Upitan o gužvama u gradovima, rekao je da je alternativa tome proglašenje policijskog sata, što je odbacio kao mogućnost.

“Mi nećemo ljude zatvarati doma”, poručio je Božinović, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...