Jadrolinijini brodovi oglasit će se sirenom u čast preminuloga Ante Mrvice

Dugogodišnji koordinator Jadrolinijinoga splitskoga plovnog područja Ante Mrvica, koji je krajem 2017. godine otišao u mirovinu, umro je u nedjelju u 69. godini života, potvrdili su u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu. Od njega se danas oprostila Jadrolinija.

“Jučer nas je napustio naš dugogodišnji djelatnik Ante Mrvica. Pomorac, doktor znanosti, sveučilišni profesor, dobitnik nagrade za životno djelo, vrsni poznavatelj pomorstva i brodova, Jadrolinijin djelatnik preko 27 godina, „dobri duh splitske luke”, veliki čovjek, gospodin i prijatelj svakog putnika. Ovo je tek kratak niz kojim možemo opisati gospodina Mrvicu, našeg dugogodišnjeg kolegu i djelatnika. Njegovo znanje i iskustvo ostat će u nasljeđe svim generacijama Jadrolinije koje dolaze.

U ime svakog djelatnika Jadrolinije i Uprave Jadrolinije, obitelji izražavamo duboku sućut. Počivao u miru Ante!

Brodovi Jadrolinije u splitskom i šibenskom plovnom području oglasit će sirenom za vrijeme sahrane gospodina Mrvice.”, napisali su u Jadrolinijinu priopćenju, piše N¸1.

Podsjetimo, Ante Mrvica nakon odlaska u mirovinu živio je na rodnom otoku Žirje kod Šibenika.

Dobri duh splitske Trajektne luke

Mrvica je zbog svoje susretljivosti u komuniciranju bio omiljen u javnosti i novinarskoj zajednici te je smatran “dobrim duhom” i “legendom” splitske Trajektne luke. Mrvica je tijekom angažmana kao koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja bio dostupan novinarima po cijeli dan i nerijetko je novinarima i u kasnim noćnim satima bio pouzdan izvor informiranja o događanjima na Jadranskom moru te o prometnim gužvama na srednjem Jadranu tijekom turističkih sezona.

Nagradom za životno djelo nagradila ga je 2019. Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. dobio je nagradu komunikator godine, kojom ga je odlučio nagraditi stručni žiriji 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mrvica je i poslije umirovljenja povremeno dolazio u Split sa suprugom te je najradije boravio na mjestima gdje se okupljaju novinari na svojim novinarskim zadacima. “Ne mogu ja bez vas”, govorio je Mrvica novinarima u tim prigodama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...