Kina zabilježila najniži broj novozaraženih u više od mjesec dana

Kina bilježi najniži broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u više od mjesec dana, pokazali su službeni podaci objavljeni u petak, a taj trend daje naznaku da je se najnoviji val zaraze smiruje uoči proslave kineske nove godine.

Novih 20 slučajeva zaraze zabilježeno je u Kini na dan 4. veljače, što je manje od 30 slučajeva koji su zabilježeni dan prije i najmanji broj dnevno novozaraženih od 31. prosinca.

Lokalni prijenos zaraze utvrđen je kod samo šest slučajeva, od kojih se pet dogodilo u sjevernoistočnoj pokrajini Heilongjian i jedan u Šangaju. Zabilježeno je i 28 novih asimptomatskih slučajeva zaraze, koje Kina, međutim, ne ubraja u potvrđene slučajeve zaraze.

Kineske vlasti prošlog su mjeseca uvele stroge protuepidemijske mjere, koje su uključivale zatvaranje, ograničavanje putovanja i masovno testiranje na koronavirus nakon što su početkom prošloga mjeseca izbili novi slučajevi zaraze.

Iako trend novozaraženih opada, vlasti nastavljaju upozoravati na oprez i pokušavaju obeshrabriti putovanje tijekom praznika za kinesku novu godinu, koji počinju 11. veljače.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Kini je 89.669, dok je broj umrlih 4.636.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...