Koloper je na dan nezapamćenog krvoprolića od zadarskog suda tražio poništenje stečaja

Branko Koloper, šibenski poduzetnik koji je ubio četvero ljudi, a potom i sebi presudio, poslao je zahtjev zadarskom sudu za poništenje stečajnog postupka u subotu u 10 sati, u vrijeme kada je zakazao sastanak u skladištu i potom počinio nezapamćeno krvoproliće, piše u utorak Večernji list.

Tražio je od predsjednika Trgovačkog suda u Zadru da poništi stečajni postupak protiv njegove tvrtke!? U dopisu se žalio na stečaj i stečajnu upraviteljicu da mu prodaje tvrtku u bescjenje… Riječi su to policijskog inspektora iz istrage s kojim je Večernji list razgovarao nakon konferencije za novinare u Šibeniku, a koju je o nezapamćenom krvoproliću održala šibenska policija.

“Bilo je puno njegovih dopisa koje smo izuzeli iz opširne dokumentaciju o stečajnom postupku tvrtke Matkol i činjenica je da se on do posljednjeg trenutka nadao da će temeljem vrijednosti svojih nekretnina i pokretnina uspjeti vratiti svoje dugove. Ovo je neslužbena informacija, no mi imamo podatak da se sudu obratio i poslije stečajnog postupka u srijedu, a i na samom ročištu nije se slagao s visinom procijenjene imovine. On tada nije prijetio Radojki Danek”, kazao je inspektor.

Dodao je kako njezin suprug nije bio s njom da je štiti, on ju je uvijek vozio na sastanke.

“Da je prijetio, mi bismo ga priveli, kao što smo ga priveli i u dva navrata kada je bio prijavljen za obiteljsko nasilje 2009. i kad je prijetio susjedu 2018. godine. Tada smo mu i oduzeli oružje, a ovo kojim je počinio ubojstva, kineski kalašnjikov te pištolj, lovačku, zračnu pušku i brojno streljivo posjedovao je ilegalno”, rekao nam je naš policijski izvor.

Predsjednik zadarskog suda Tomislav Jurlina izjavio je da je Koloper poslao mail u subotu, 30. siječnja 2021. oko 10 sati.

“Odmah nakon saznanja stupio sam u kontakt s PU zadarskom, a kasnije i sa šibenskim policajcima koji su radili na tom predmetu. U dogovoru s krim-policajcima iz Šibenika navedeni mail sam proslijedio na dvije adrese e-Pošte u MUP-u RH, što se može lako provjeriti. Inače, bez namjere da otkrivam sadržaj tog dopisa, on je bio naslovljen na stečajnu sutkinju, a poslan je putem ureda predsjednika suda. U mailu nije bilo ni prijetnji ni bilo kakve naznake da bi se moglo dogoditi ovakvo krvoproliće”, odgovorio je Jurlina, donosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...