Košarkaši Zadra pobjedom u Osijeku nad Vrijednosnicama osigurali polufinale Kupa Krešimira Ćosića, sljedeća prepreka je Split

Zadar je osigurao svoje mjesto u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, nakon je slavio u četvrtfinalu protiv Vrijednosnica Osijek rezultatom 75:81.

Zadar je imao sigurno vodstvo u prvoj četvrtini, nakon prvih deset minuta držali su vodstvo 23:14.

U drugoj četvrtini momčad Ivana Perinčića se uspjela odvojiti od Osijeka na +17, no sa serijom Brokera u posljednjim minutama Slavonci su uspjeli smanjiti prednost Zadra na +8.

Drugo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, Zadrani su uspjeli sačuvati svoje vodstvo bez ozbiljnih problema.

Zadar se priključio Splitu u polufinalu Kupa, sutra ćemo saznati ostale dvije ekipe polufinala (Cibona – Adria Oil Škrljevo / Zabok – Furnir). Ždrijeb polufinala kupa održat će se 4. veljače, u prostorijama HKS-a.

Chinanu Onuaku je ponovno upisao double-double učinak s 22 poena, 10 skokova i 3 blokade. Justin Carter susret je završio s 16 poena i 6 skokova dok je Dominik Mavra dodijelio 12 asistencije.

– Teška utakmica, neshvatljivo loš pristup. Čestitam ekipi Osijeka na borbenosti s obzirom da su bili bez nekoliko ključnih igrača, odigrali su stvarno dobru utakmicu. Mi se okrećemo sljedećim protivnicima a to je Split, generalno jako sam nezadovoljan sa pristupom i odnosom prema igri, kazao je Ivan Perinčić, trener Zadra.

– Mislim da smo ušli preopušteno u utakmicu, mislili smo da ćemo lako. Zadnjih par utakmica ulazimo u utakmice kao da ćemo lako pobijediti, ali mislim da ako nismo 100% u utakmici ne možemo pobijediti tako lako nikog. Moramo se dignuti i u obrani i u napadu jer je to jedini put da idemo dalje, govori Antonio Jordano, igrač Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...