Košarkaši Zadra u susretu su 19. kola ABA lige kao domaćini svladali Partizan sa 96:94

Zadar je nakon produžetka svladao Partizan NIS 96:94 u Krešinom domu u 19. kolu ABA lige. Ovo je četvrta uzastopna pobjeda u regionalnoj ligi za momčad Veljka Mršića.

Zadar je vodio tijekom cijele utakmice, dok je najveće vodstvo Partizana bilo +2.

Vuković je u prvom poluvremenu bio odličan, uz 9 poena uhvatio je 5 skokova i podijelio 3 asistencije.

Zadrani su u trećoj četvrtini bili znatno bolji od Beograđana, te su ostvarili svoje najveće vodstvo na utakmici od +12.

Crno-bijeli su se u posljednjoj četvrtini uspjeli vratiti u utakmicu i napravili su dramatičnu završnicu. U posljednjih 15 sekundi regularnog dijela Aleksandar Trifunović promašio je tricu za izjednačenje, no napadački skok Perkinsa i otvorena trica Jaramaza i Partizan je došao na 83:83. Zadar je imao posljednji napad šest sekundi prije kraja, ali nisu to realizirali.

U produžetku nakon polaganja Mavre i Palokaja u posljednje dvije minute Zadar ulazi sa +4. U posljednjoj sekundi Dangubić je imao dva slobodna bacanja, prvo je mirno zabio a drugo je namjerno promašio i uhvatio skok, ali čekao ga je Vuković koji ga je blokirao i tako osigurao pobjedu Zadra.

U drugom poluvremenu i produžetku Justin Carter je zabio čak 14 poena.

Najbolji igrač utakmice je bio Domagoj Vuković koji je upisao 11 poena, 7 skokova, 6 asistencije, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Mavra je bio najbolji strijelac s 20 poena dok je Carter utakmicu završio s 17 poena.

Za Partizan Rashawn Thomas imao je 24 poena i 9 skokova.

Zadar ovu nedjelju u 19 sati dočekuje Zabok u HT Premijer ligi.

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...