Maroja o Vucinom angažmanu u HSS-u: “Nisam upoznat s njegovim stavovima, na koje mislite? Stranka zagovara prava žena”

Odlukom predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka, Marijan Maroja koordinator je lokalnih izbora za Zadarsku županiju.

Kome će se ovoga puta prikloniti “Radićevci”, Maroja još uvijek ne otkriva.

Nismo odlučili, ali u igri je više mogućih partnera, kaže čelnik zadarske organizacije kojeg smo upitali s obzirom na loše rezultate prošlih izbora, kada su se priklonili SDP-u te nisu uspjeli ući ni u Gradsko vijeće ni u Županijsku skupštinu, je li ovaj politički prirodan partner i dalje u igri.

Sve je moguće, ovisi što uspijemo dogovoriti. Svog kandidata za gradonačelnika Zadra nećemo imati, ali svakako ćemo podržati nekoga tko se pojavi na sceni, odgovara Maroja.

Još interesantnije za upitati bilo je članstvo u HSS-u i navodna kandidatura kontroverznog pjevača Siniše Vuce za gradonačelnika Splita.

Izbor Beljaka da u prvi plan stavi showbizera poznatog po šovinističkom mačizmu, predmet je brojnih rasprava u javnosti.

Nisam toliko upoznat sa situacijom u Splitu, ali Vuco je poznata osoba, doduše više na estradi nego na političkoj sceni, no brojni su naši pjevači u politici pa ne vidim razlog da ne bude i on. Ne treba se tome čuditi. Njegove stavove i izjave još nisam čuo, ali vjerujem da će biti na tragu programa stranke, kaže nam Maroja kojeg smo upitali što misli o Vucinim stavovima i izjavama van politike?

Ne pratim baš društvene mreže. Na koje stavove mislite?, pita nas.

Poznat je slučaj kada ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje. Retorika mu se nerijetko bazira na seksizmu i diskriminaciji, kratko nadopunjujemo i pojašnjavamo pitanje.

Jasan je stav HSS-a. Podupiremo prava žena i zastupamo miroljubivu politiku, kako nas je učio naš osnivač. Na tom stavu stojim, a birači neka odluče dalje, kaže Maroja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...