Mogu li posjete primati i korisnici domova koji nisu cijepljeni? Vicković: “Sve u dogovoru s djelatnicima”

Vijesti iz Županijskog stožera civilne zaštite danas su zasigurno razveselile korisnike domova za starije i nemoćne, kao i članove njihovih obitelji. Naime, zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji na našem području, od 1. veljače ukinuta je odluka o zabrani posjeta, tako da će svi korisnici moći slobodno izaći iz doma i primati posjete.

Podsjetimo, domovi za starije za posjete su bili zatvoreni još od studenog, a odluka o zabrani na snazi je bila i u proljeće.

Kako nam je rekao Šime Vicković, načelnik Županijskog stožera, jedan od preduvjeta za otvaranje domova, osim bolje epidemiološke slike bila je i činjenica da je većina korisnika procijepljena.

Osim bolje situacije na području županije, većina korisnika domova je primila cjepivo tako da smo se odlučili povući tu odluku o zabrani i molimo sve žitelje županije čiji su roditelji ili bližnji u domovima da u dogovoru s djelatnicima domova organiziraju svoje posjete kako ne bi došlo do gužvi, rekao nam je Vicković kojeg smo upitali smiju li posjete primati i korisnici koji nisu cijepljeni.

Mogu naravno, sve u dogovoru s djelatnicima doma, rekao nam je načelnik Županijskog stožera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...