Molitelji danas kreću s maltretiranjem žena pred bolnicama, u Zadru su otvorili novi Centar za život

Molitelji će od danas ponovno maltretirati ljude pred bolnicama u Hrvatskoj. Naime, kako su objavili na portalu Hrvatska katolička mreža (HKS), danas kreće “Korizmena kampanja inicijative 40 dana za život”.

„Uzmi svoj križ i idi za mnom.“ (Mk 8, 34) citat je koji će pratiti ovogodišnju korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život“. Korizmena kampanja počinje Pepelnicom, 17. veljače, a završava na Cvjetnicu 28. ožujka.

Tijekom korizme vjernici u 33 hrvatska grada, na 35 mjesta bdjenja, molit će i bdjeti za zaustavljanje pobačaja. Također, svi su vjernici pozvani postiti i moliti i u svojim domovima, kako bi u našoj domovini pobijedila kultura života, piše HKS.

„Odlučili smo ovu kampanju posvetiti Presvetom Srcu Isusovu, s obzirom da su inicijativa ’40 dana za život’ i udruga ‘Hrvatska za Život’, a samim time i svi njezini članovi, prošlo ljeto, po rukama biskupa Ivana Ćurića, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu“, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative i dopredsjednica Udruge te nastavila: „Veličanstvena je vijest da će ovu kampanju obilježiti svečani, pokornički križni putevi ulicama naših gradova. Pozivamo vjernike da se okupe da u molitvi križnog puta, javnom pokorom, činimo zadovoljštinu za grijeh pobačaja u našem narodu.“

Uoči novog vala maltretiranja, na Dan života 7. veljače, Udruga je otvorila i novi Centar za život u Zadru, a s radom počinju i dva Centra u Slavoniji – jedan u Vinkovcima i jedan u Vukovaru.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...