Mrkić o stanju u fitness branši : “Grad uredno šalje račune za najamnine, a banke ne žele čuti za pozajmice”

Andrija Klarić, vlasnik koji je u ponedjeljak otvorio vrata svoje teretane u Zagrebu, kažnjen je s ukupno 30 tisuća kuna odlukom Stožera civilne zaštite, dok mu je Državni inspektorat zapečatio objekt na 30 dana ili do opoziva odluke Stožera.

Čin otpora prema, kako tvrde privatnici iz ugostiteljske i fitness branše, nelogičnostima u protuepidemijskim mjerama, obzirom da se nekim djelatnostima dopušta rad, a drugima ne, ovaj će “pobunjenik” skupo platiti.

Što o djelovanju represivnog aparata, ali i samom činu kolege misli vlasnik teretane iz Zadra, bodybuilder Blaženko Mrkić, doznajemo iz kratkog razgovora.

Suosjećam s kolegom, razumijem što ga je potaklo na ovaj čin, jer svi mi dobijemo poriv učiniti isto. Jako je teško kada dođeš u svoj poslovni prostor, a sve je u mraku, hladno je, nema ljudi… No, ja sam ipak protiv takvog čina, jer zakoni su doneseni, jasni su i treba ih poštivati. Na koncu, nemoguće se s rogatim bosti, a i suludo je očekivati da će vam ljudi dolaziti ako niste legalno otvoreni, kaže nam Blaženko.

U manje od godinu dana, teretane i fitness centri bili su zatvoreni četiri i pol mjeseca.

Gubitci su stvarno veliki. Svi mi imamo hladni pogon i tekuće troškove koje moramo podmiriti svakoga mjeseca, radili ili ne. Istina, država nam uplaćuje novac koji prosljeđujemo radnicima, ali tu su i brojne druge obaveze. Podmirujemo najam, struju, kolika god ona bila, najapsurdnije stižu nam i računi za smeće, iako ga ne proizvodimo. Imamo obaveze prema Hrvatskog gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori. Čak i ako od ušteđevine uspijemo podmiri spomenuto, trebamo mi i živjeti. Većina nas ima kredit. Ja sam osobno prije samo par mjeseci uložio u nove sprave. No, nitko nema razumijevanja. Banke ne žele ni čuti za pozajmice, a Grad Zadar i dalje šalje račune za najam, zaključuje Mrkić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...