Pilota Kobe Bryanta je dezorijentirala gusta magla

Pilota helikoptera koji se u siječnju 2020. srušio blizu Los Angelesa i u kojem je bila zvijezda NBA-a Kobe Bryant, dezorijentirala je gusta magla, ocijenili su u utorak stručnjaci tijela za sigurnost prometa (NTSB).

Iskusan pilot Ara Zobayan, (50), rekao je putem radio veze nešto prije nesreće 26. siječnja 2020. da će se popeti na visinu od 1200 metara kako bi izašao iz magle. U nesreći su poginuli pilot, Bryant, njegova kćer Gianna (13) i još šest osoba.

Ali umjesto da krene prema gore, helikopter je skrenuo u lijevo i udario u brdo Calabasas.

“To je potez koji poduzima pilot dezorijentiran u prostoru u uvjetima smanjene vidljivosti”, objasnio je Robert Sumwalt, predsjednik NTSB zadužen za službeno utvrđivanje uzroka nesreće.

“Imao je pogrešnu percepciju da diže helikopter , a zapravo ga je spuštao”, dodao je.

Helikopterom su Bryantovi i ostali putnici putovali na košarkaški turnir.

Smrt Kobea Bryanta u dobi od 41 godine ražalostila je svijet sporta i šire.

U 20 godina u Los Angeles Lakersima, osvojio je pet naslova šampiona NBA-a i bio je proglašen najboljim igračem Lige 2007.-08, a 2016. je otišao u mirovinu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...