Plenković u Zadru upitan o podršci riječkom ugostitelju: “Od dušebrižnika očekujem da reagiraju na diskriminaciju”

Premijer Andrej Plenković u Zadru se sastao sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Potvrdio je njihovu kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon predaje ugovora i dodjeli sredstava općinama i gradovima u Zadarskoj županiji odgovarao je na pitanja novinara.

Na komentar Peđe Grbina da je premijer širitelj mržnje Plenković odgovara:

“Samo sam usput vidio taj naslov, nisam vidio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu, je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke. Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos”.

Plenković je upitan za komentar na potez portala Index čije čitatelje, u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, danas dočekuje pop-up u kojem se kod pristupanja portalu mogu opredijeliti jesu li ljudi ili članovi HDZ-a.

“Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati”, rekao je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...