POTVRĐENO Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, dopušteni su i treninzi u zatvorenom

Sjednica Vlade održava se u 10 sati. Uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković na početku je zahvalio županima u županijama koje je posjetio prethodnih dana. Dotaknuo se obljetnice Nacionalne sveučilišne knjižnice koja je postala kongresni centar i mjesto za kulturna zbivanja, ali i dom sjednica Vlade.

“Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Tu je svih 1244 hrvatskih otoka, otočića i hridi, omogućit će se pristup svim informacijama o otocima”, dodao je.

Terase i treninzi od 1. ožujka

O koronavirusu rekao je: “Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji…

Da bismo i dalje bili odgovorni, nakon niza konzultacija, namjera je od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima.

Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer i ministar Beroš.

Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...