Prijedlog zakona o zabrani pobačaja; Vučetić: “Zekanović tvrdi kako je život trudnice iznad života ploda”

Saborski zastupnik stranke Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u ponedjeljak je na svojem Twitteru objavio anketu u kojoj je svoje pratitelje pitao jesu li za pobačaj ili mu se protive.

Hrvatski suverenisti u Saboru prikupljaju potpise kako bi se na dnevni red stavio njihov rigorozni prijedlog zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća i koji bi de facto zabranio pobačaj osim u slučajevima kad je ugrožen život trudnice. Inicijativu su podržali i mostovci Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja.

Bivši neovisni saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić komentirao je kako Zekanovićev Zakon o zaštiti života predviđa mogućnost pobačaja isključivo kada je ugrožen život trudnice.

„Shvaća li Zekanović da ovime tvrdi kako je život trudnice iznad života ploda te da život majke ima prednost u odnosu na život ploda? Zar mu namjera nije bila promovirati ravnopravnost i jednakost ljudskog života već od začeća? Nadalje, shvaća li da se on, kada dozvoljava mogućnost pobačaja (neovisno kada i kako), zapravo zalaže za pobačaj? Zekanović je nesumnjivo evoluirao jer tvrdi da postoji očito prvenstvo života trudnice u odnosu na život ploda te se zalaže za pobačaj. Nije to neka evolucija, ali je ipak riječ o evoluciji”, ironično je komentirao Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...