PRIJETE MU 3 GODINE ZATVORA Mladić (19) lažno dojavio prometnu nesreću u Kruševu, na teren hitno izašle sve žurne službe

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo lažna uzbuna.

Sumnjiči ga se da je 22. siječnja 2021.godine u 21,13 sati putem mobilnog telefona lažno dojavio centru 112 informaciju o prometnoj nesreći dva vozila s ozlijeđenim osobama u Kruševu, a koja iziskuje žurno postupanje hitnih službi.

Nakon dojave na intervenciju je žurno upućena policija, hitna pomoć i vatrogasci, koji su svojim dolaskom utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog lažne uzbune.

Ovakve lažne dojave mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga PU zadarska apelira na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost.

Također upozoravaju da time čine kazneno djelo „lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...