Repriza prošlogodišnjeg finala; Obrana Kupa protiv Cibone: “Nedostajat će nam huk s tribina”

Košarkaši Zadra nastavljaju s obranom Kupa Krešimira Ćosića polufinalom protiv najvećeg rivala Cibone, ovo će biti repriza prošlogodišnjeg finala gdje je Zadar u prepunom Višnjiku osvojio svoj prvi trofej, nakon 12 godina.

Prije dva mjeseca momčad Veljka Mršića je u posljednjem susretu s Cibonom upisala veliku pobjedu u HT Premijer ligi u Zagrebu, rezultatom 62:81.

No, od tog susreta Cibona je promijenila trenera, umjesto Ivana Velića stigao je bivši strateg FMP-a Vladimir Jovanović, dok je Zadar od tog susreta doveo Antonia Jordana i Filipa Kraljevića.

Trenutno Zadar i Cibona, uz Cedevitu, imaju najviše osvojenih Kupova u samostalnoj Hrvatskoj, ukupno 7.

Utakmica je na rasporedu u srijedu, 10. veljače s početkom u 20:30, utakmica se može pratiti na Arena Sport 2.

Danas bi trebali saznati gdje će se finale Kupa Krešimira Ćosića održati.

Kao igrač Veljko Mršić je osvojio jedan Kup, dok je kao trener Cedevite osvojio dva Kupa.

“Očekuje nas derbi s Cibonom koja dolazi s novim trenerom. Do sad su s Vladimirom Jovanovićem odigrali tri utakmice, prije toga su bili u dobroj seriji u ABA ligi gdje su dobili Borca i Krku pod vodstvom Ivana Velića. Ovo će biti repriza prošlogodišnjeg finala, međutim ovo će biti u drugačijem ambijentu, jer ćemo biti bez publike na Višnjiku. Sigurno će nam nedostajati taj huk s tribina, ali smo već smo se naučili na to ove sezone,” komentirao je Mršić.

Može li se očekivati dobra igra kao što smo vidjeli u nedjelju protiv Splita?

“Ako uspijemo ponoviti ono izdanje koje smo pokazali u nedjelju u Splitu, onda su velike šanse za prolazak u finale. Ali mi trebamo biti iskreni i reći da mi nemamo kontinuitet, nadam se da smo došli do jedne faze gdje možemo to ponavljati. Cibona ima malu prednost jer nisu ovog vikenda imali dvije teške utakmice kao što smo mi, oni su u subotu u 12 sati odigrali protiv Furnira, dok smo mi u subotu i nedjelju igrali protiv Splita. Ali kad dođe polufinale to je onda utakmica na korak do finala i trofeja, moramo dati sve od sebe i biti koncentrirani, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti,” najavio je polufinale Krešinog Kupa trener Mršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...