Šibenski ubojica odbio opciju vraćanja dugova, zadarska sutkinja tvrdi da ništa nije upućivalo na stravičan zločin

Toni Šparada (42), jedna od žrtava smrtonosnog sastanka u poslovnoj hali prošle subote u Šibeniku, pokopan je u utorak u 14 sati na mjesnom groblju u Grebaštici, a ispraćaj je bio sa šibenskog gradskog groblja Kvanj u 13 sati.

Šibenska policija nastavlja istragu i nema novih informacija koje može podijeliti s javnošću.

U Centru “Ivan Vučetić” vještačit će se oružje i materijalni tragovi vezani za zločin, a inspektori za gospodarski kriminalitet pregledavaju poslovnu dokumentaciju. Kriminalisti su skinuli i snimke s nekoliko nadzornih kamera na kojima je snimljena Škoda Karoq kojom se Branko Koloper vozio do Vodica kako bi likvidirao i četvrtu žrtvu Tedija Slamića.

Predstavnica banke

Sutkinja zadarskoga Trgovačkog suda Ardena Bajlo izjavila je kako se na ročištu održanom prošle srijede nije dogodilo ništa što bi upućivalo da bi se samo tri dana poslije mogao dogoditi ovakav stravičan zločin. Ništa nije mogla naslutiti ni predstavnica OTP banke. Ona je kao predstavnica najvećeg vjerovnika prisustvovala ročištu, a bila je i na prijašnjim ročištima. Kako smo doznali, komunikacija s Brankom Koloperom bila je sasvim uobičajena.

I prije nego što je 9. svibnja otvoren stečajni postupak nad Koloperovim Matkolom, u šibenskoj poslovnici OTP banke pokušali su mu sugerirati da prodajom nekih poslovnih prostora podmiri dugovanja i nastavi s poslovanjem.

Međutim, Koloper je prijedlog bankara odlučno odbijao riječima: “Ne dolazi u obzir, što ću ja ostaviti sinovima!” Prodaju poslovnih prostora radi zatvaranja dugovanja predlagali su mu kad su vidjeli da mu prihodi padaju i da ne može podmirivati dospjele obaveze, a digao je velike kredite za gradnju hale, ali i za kupnju opreme za pekarnicu.

Prema izvorima, nekad uspješna pekarnica, iz čijeg se pogona miris toplo ispečenog kruha, peciva i bureka širio Vidicima i mamio i u noćne sate i mlade i stare da svrate po pecivo i burek “kod tete”, kako su zvali prodavačicu koja je od otvaranja radila kod Kolopera, zapala je u probleme kad su veliki prodajni lanci počeli prodavati svoje pekarske proizvode i kolače.

Neisplate plaća

– Jedan od radnika koji je radio kod njega i dobio otkaz ispričao je kako mu Koloper mjesecima nije isplaćivao plaću, ali je istodobno bio galantan u sponzoriranju raznih manifestacija – rekao nam je mladić koji se bavi istim poslom kojim se bavio i Koloper.

– On to nikako nije mogao shvatiti, nije imao vlastitu distribuciju proizvoda, a uložio je puno u opremu i njegova pekarnica mogla je isporučiti puno više pekarskih proizvoda. Kad se dogodio stečaj tvrtke, Koloper nikako nije mogao shvatiti da on više nema nikakve ovlasti upravljanja – kaže za Jutarnji list sugovornik upoznat s poslovanjem Branka Kolopera.

Tvrdi da on naprosto nije bio dorastao novim tržišnim okolnostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...