Škoro: “Domovinski pokret spreman za lokalne izbore“

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je kako je u subotu na prvom Općem saboru ta stranka organizacijski ustrojena i spremna za lokalne izbore, a  novost je i da Domovinski pokret od danas više nema sufiks Škorina imena.

“Jedna od najzanimljivijih vijesti će biti da Domovinski pokret Miroslava Škore postaje Domovinski pokret kao što smo i obećali, taj sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz imena stranke. Smatramo da smo se u ovom vremenu dovoljno identificirali i predstavili javnosti i da javnost jako dobro zna tko smo, ne samo mi, nego i naši saborski zastupnici te koje vrijednosti zastupamo”, istaknuo je Škoro na konferenciji za novinare.

Na prvom općem saboru, nepunih godinu dana od osnivanja, organizacijski su, kazao je, ustrojili stranku i pripremaju se za lokalne izbore. “Nismo to mogli prije učiniti jer stranački statut traži da članovi Domovinskog odbora budu i predsjednici podružnica. Sada kada imamo 21 podružnicu u svih 20 županija i gradu Zagrebu, njihovi predsjednici su automatizmom sukladno statutu i članovi Domovinskog odbora”, rekao je Škoro.

“U teškim epidemiološkim uvjetima održani su isforsirani izbori za Hrvatski sabor na kojem smo osvojili treći rezultat, a Domovinski pokret je postao parlamentarna stranka”, nabrajao je Škoro govoreći o postignućima stranke od njezina osnivanja.

Na saboru stranke za zamjenika predsjednika izabran je politički tajnik Mario Radić. Za glavnog tajnika imenovan je bivši organizacijski tajnik Darijo Žepina. Za pomoćnika političkog tajnika kao međunarodni tajnik imenovan je Stephen Nikola Bartulica, a za pomoćnicu glavnog tajnika je kao tajnica za mlade imenovana Maja Dragašević, studentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Izabrano je novo predsjedništvo Domovinskog pokreta koje broji 18 članova, a proširen je i Domovinski odbor koji sada broji 43 člana.

Osnovana je i Zaklada Domovina na čelu sa Stephenom Nikolom Bartulicom, upraviteljica je Zorica Gregurić, a cilj Zaklade Domovina je humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih te razne edukacije i mentorstvo.

Izmijenjen je i stranački Statut a riječ je prije svega o, kako je rečeno, izmjenama proceduralno-tehničke prirode u cilju veće demokratizacije stranke.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...