U današnjem AGRRArizmu doznajemo sve o projeku CUHaCHA i nastojanjima očuvanja kulinarske baštine

Tradicionalna hrana je tisućama godina igrala glavnu ulogu u tradiciji i folkloru zemalja programskog područja (Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina), predstavljajući osnovni dio njihove kulturne baštine.

Hrana i kultura su od posebne važnosti na ovom području gdje su tradicija, kulturna baština, gastronomija i ugostiteljstvo neraskidivo isprepleteni.

Lokalna kuhinja i lokalni proizvodi mogu potaknuti inovacije i promociju te u konačnici osigurati razvoj na regionalnoj i globalnoj razini. Iznad svega, mogu još više poboljšati turističku ponudu.

Upravo zbog toga AGRRA provodi projekt “CUHaCHA” koji za cilj ima ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

U razgovoru s Anom Zubčić, voditeljicom projekta i Martom Glavić, projektnom asistenticom, doznali smo više o ovom projektu, njegovim vrijednostima, značenjima za naš kraj, ali i samo poboljšanje turističke ponude kroz kulinarsku baštinu.

AGRRArizam je na programu svaki drugi petak premijerno u 11:15, a reprizno svaki petak između dvije premijere u 11:15.

Antenu Zadar slušate na 97,2 MHz u zadarskoj županiji, putem DAB+ digitalne mreže nacionalno, putem iOS aplikacije ili putem streama na www.972.fm.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...