U Novom Sadu, u najbližem krugu obitelji, pokopan Đorđe Balašević

Nakon što su srpski mediji obavili neslužbenu informaciju kako će Balaševićev pokop biti danas, stigla je i potvrda, piše Index.

Ðorđe Balašević bit će pokopan danas u krugu obitelji, bez prisustva medija, potvrđeno je agenciji Tanjug iz gradske uprave Novog Sada.

Jutros je gradonačelnik Novog Sada izjavio kako je danas proglašen Dan žalosti zbog Balaševića. Ta informacija bila je znakovita jer je bilo najavljeno kako će na dan pokopa Balaševića biti proglašen Dan žalosti u Novom sadu. Par sati nakon toga stigla je i neslužbena informacija koju su objavili gotovo svi srpski mediji da je njegova obitelj odlučila da danas bude sahranjen.

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak tijekom liječenja od covida-19 u Kliničkom centru Vojvodina.

Da…, rekla je novinarima Balaševićeva kći Jelena.

Balašević je prije dvije godine imao infarkt, a početkom ovog tjedna primljen je u Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća, no uz tu vijest nije tada objavljeno više detalja.

Živio je u braku sa suprugom Oliverom kojoj je posvetio i mnoge pjesme, a imali su troje djece: sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu.

Vijest o smrti Panonskog mornara, koji je diljem bivše Jugoslavije na koncertima bio rado viđen gost, brzo se proširila društvenim mrežama, a štovatelji njegove glazbe od petka odaju mu počast citirajući stihove Balaševićevih pjesama i ocjenjujući među ostalim da je njegovo “djelo besmrtno”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...