U ponedjeljak se na Višnjiku otvara punkt za cijepljenje, evo kako će raditi i tko će se moći cijepiti

Kako najavljuju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, masovno cijepljenje kreće od ponedjeljka 1. ožujka kada će se otvoriti punkt u ŠC Višnjik.

Svoje pacijente za cijepljenje na punktu prijavljuju obiteljski liječnici.

Na punktu će se cijepiti svi pacijenti koje prema Planu provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 pripadaju drugoj fazi tj. osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika.

Prema HZJZ-u ovu grupu osoba s rizikom čine oboljeli od malignih neoplazmi, dijabetesa, akutnog infarkta miokarda, drugih ishemičkih bolesti, drugih srčanih bolesti, hipertenzije, kronične obstruktivne bolesti pluća/KOBP, kronične bolesti jetre i bubrežnog zatajenja.

Osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u Zadarskoj županiji, naručuju se za cijepljenje preko Zavoda za javno zdravstvo Zadar (Ulica Ljudevita Posavskog 7a) pozivom na broj telefona 023 643 377.

Radno vrijeme punkt: PON – PET u vremenu 9h-13h i 15h-19h.

Prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može mijenjati a na punktu će raditi i tim ZJZ Zadar koji će biti administrativna i stručna pomoć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...