U Zemuniku završila obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za Canadair

U Središtu za obuku HRZ -a “Rudolf Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku je završila obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za avion Canadair CL-415 specijalnosti ZIM (zrakoplov i motor) i IRE (instrumenti, radio, elektronika).

Obuka koju su pohađali polaznici iz 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a i Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Velika Gorica, trajala je četiri tjedna. Vježbe su provedene u suradnji s 855. protupožarnom eskadrilom 93. krila HRZ-a.

Cilj obuke je bio stjecanje teorijskih i praktičnih znanja iz poznavanja tehničke strane aviona, što je preduvjet da bi u postrojbama mogli započeti sa stažiranjem.

Polaznici obuke usvojili su potrebna znanja i razvili vještine koje će im omogućiti lakše savladavanje praktičnih oblika obuke i njihove pripreme za neposredan rad na avionu, opsluživanje i održavanje aviona i motora aviona, opsluživanje i održavanje elektroopreme, radio-radarske opreme te instrumenata aviona s pripadajućim sustavima.

Obukom zrakoplovnih tehničara i inženjera za avion Canadair CL-415 ostvaruje se kontinuitet stručnog osposobljavanja zrakoplovno-tehničkog osoblja neophodnog za provedbu zadaća gašenja požara iz zraka.

Sudjelovanjem djelatnika ZTC-a na obuci ostvarena je kvalitetna suradnja svih sudionika u osiguranju maksimalne ispravnosti zrakoplova za provedbu zadaća gašenja požara, kao i međusobna razmjena znanja i iskustva u održavanju izuzetno složene zrakoplovne tehnike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...