Vrući TikTok izazov ravnoteže: Mi smo ga isprobali i uistinu ženama ide bolje

TikTok izazov koji tvrdi da ‘žene to mogu, a muškarci ne’ iz dana u dan postaje sve popularniji – i dovodi do prilično bolnih rezultata. Test je jednostavan – treba se spustiti na pod na koljena i staviti oba lakta na zemlju ispred sebe, stavljajući ruke ispod brade da podupiru glavu.

Tada sve što trebate je postaviti jednu ruku iza leđa, a zatim drugu, i pokušati se zadržati u istom položaju bez da padnete.

U mnogobrojnim objavljenim videima se vidi kako završavaju oni koji ne uspiju – bolno, uglavnom udare glavom u pod. Stoga svi koji imaju namjeru isprobati ovaj izazov trebaju imati na umu moguće udarce i pripremiti se za njih (po mogućnosti staviti nešto mekano ispod sebe ili barem glave).

I naši voditelji s radija, Liza i Jakov, pokušali su odraditi ovaj izazov. Pogledajte kako je prošao.

@antenazadar

Ovo je stvarno istina! 😱💪🏽 Jeste li isprobali? ##balancechallenge##zadar##antenazadar##fyp##foryoupage##viral @jakov_madaric

♬ SOLD OUT – Devin Kennedy

No da teorija o razlici u središtu mase među spolovima može sadržavati određenu istinu pokazalo se nakon što je jedan znanstvenik komentirao i objasnio problem u prethodnom TikTok izazovu sa stolcima (u videu).

– Zanimljivo je da mnoge djevojke mogu uspješno završiti ovaj izazov, dok većina dječaka ne može. Zašto? Sve je u središtu mase. Središte mase za većinu djevojaka je niže od bokova, dok je središte mase kod dječaka puno više –  objasnio je na svom blogu Jeremy Johnson.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...