Vučetić: “Gradonačelnik je kao liječnik izabrao Mercedes, a gradsku školu prepustio je crkvi”

Marko Vučetić, nestranački kandidat SDP-a i Akcije mladih za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, jutros je na Forumu održao konferenciju za medije. Kako je rekao, moto kampanje je “Srcem za Zadar”, a ističe, svi koji shvaćaju da je srce izbor iz kojeg se rađa budućnost, središte iz kojeg nastaje solidarnost, koji žele sretan grad, glasat će za ovu opciju.

Identificiramo se sa dicom zadarskom, svakim tko želi biti dijete zadarsko i osjeća odgovornost za našu djecu. Moramo grad prepustiti budućnosti, a ne otuđenosti jednog Mercedesa, rekao je osvrnuvši se na HNK Zadar koji je od 2,5 milijuna kuna gradske pozajmice kupio Mercedes vrijedan 300 tisuća kuna za voditelja Škole nogometa. Kako kaže, na izbore izlazi zbog ljutnje, formirane mnogim primjerima, među kojima i posljednjim kada je gradonačelnik između linearnog akceleratora i pozajmice propalim klubovima izabrao Mercedes.

Želim motivirati za izlazak na izbore sve građane koji osjećaju svoj grad i žele vidjeti budućnost grada, grada koji je sretan, solidaran, pripada suvremenom svijetu obilježenom četvrtom industrijskom revolucijom, gradu umjetne inteligencije a ne gradu kojem nedostaje elementarne inteligencije, posebice političkih organizama koji su ga pretvorili u grad besmislene nutrine. Taj besmisao dolazi do izražaja u sintagmi da je grad Zadar utvrda. Zadar je utvrda prepuštena vandalima i barbarima koji izigravaju i pasiviziraju svoje građane. Gradonačelnik je kao liječnik izabrao Mercedes, gradsku školu prepustio je crkvi jer od politiziranog nadbiskupa očekuje da dobije podršku na izborima. Ako me građani izaberu za gradonačelnika, u gradu će procuriti pozitivne emocije, nećemo birati između Mercedesa i linearnog akceleratora, nego će linearni akcelerator biti nužnost, rekao je Vučetić, dodajući da je ova koalicija ujedno antihadezeovska koalicija.

Zadarski HDZ više ništa ne znači niti u ovakvom HDZ-u, a grad se promatra kao Kalmetin grad, iako on više ništa ne znači u HDZ-u, zaključio je Vučetić.

Daniel Radeta, predsjednik gradskog SDP-a kandidat je za zamjenika gradonačelnika. Najavio je kako će u koalicijskom bloku uz SDP i Akcija mladih do sljedećeg tjedna pristupiti još nekoliko stranaka, dok je Ante Rubeša poručio svima koji su u HDZ-ovom sustavu da se ne brinu za radna mjesta, jer će se nakon njihovog  dolaska stvoriti potreba za novim radnim mjestima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...