YouTube će s novom značajkom omogućiti roditeljima bolju kontrolu nad sadržajem

YouTube je najavio na svom blogu „supervised experiences“, novi set ograničenja koja roditeljima omogućuju bolju kontrolu nad sadržajem koji njihova djeca gledaju.

Navodi se da YouTube novom značajkom želi pomoći roditelja da upoznaju stariju djecu sa sadržajem prilagođenim njihovoj dobi izvan aplikacije YouTube Kids.

Tako će roditelji imati mogućnost odabiranja tri verzije „strogosti“ koje će filtrirati sadržaj.

Radi se o opcijama „Explore“ za djecu od devet godina i više, „Explore more“ namijenjena djeci od 13 godina i „Most of YouTube“ koja pokazuje cjelokupan sadržaj osim onog s dobnim ograničenjem.

YouTube kaže da će prva razina „strogosti“ imati vlogove, tutorijale, igraći sadržaj, glazbene spotove, vijesti te edukacijski sadržaj. Sljedeća će razina imati širi spektar sadržaja, dok će posljednja sadržavati osjetljivije teme prikladne za starije tinejdžere.

Budući da će se novi sustav filtriranja sadržaja oslanjati na pojedine aspekte poput ljudskog pregleda sadržaja, korisničkog unosa i strojnog učenja, YouTube zna da on neće biti savršen priznajući da su greške moguće.

Nova će se značajka prvo pokrenuti u ranom beta testiranju, dok će šira beta verzija biti dostupna u narednim mjesecima, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...