Zadarski strukovnjaci i ove će godine obilježiti Dan ružičastih majica puštanjem balona i oslikavanjem školskog zida

Strukovna škola Vice Vlatkovića i ove će godine posebnim programom obilježiti Dan ružičastih majica –  Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Zadarski “Strukovnjaci” ovogodišnji Dan ružičastih majica osmislili su pod sloganom „Prošlost je sadašnjost ako ju ne pustiš da ode“! Učinit će to danas u 16:20 sati na poseban način; puštanjem balona – simboličnim otpuštanjem emocija!

U vrtlogu loših događaja s kojima se svakodnevno susrećemo, socijalna distanca izazvala je niz emocija koje su se začahurile u svakome od nas.

Smatramo da je nužno otpustiti sve zatomljene negativne emocije koje znaju biti uzrok vršnjačkog nasilja. Otpuštenjem negativnih misli; frustracija, strahova i ljutnje, otvara se prostor buđenja toplih, plemenitih i uzvišenih osjećaja koji su izraz čiste i istinske ljudske prirode.

Cilj nam je otpustiti sve negativne emocije koje zaustavljaju proces rasta u ljudskom biću i pustiti poruke ljubavi, poštovanja, zahvalnosti, radosti….

Osim puštanja balona, učenici će oslikavati vanjski školski zid. Oslikat će “emoji-je” putem kojih će na simboličan način prenijeti svoje osjećaje s porukom „šaljemo  ti zagrljaj“.

Hodogram aktivnosti:

-14:00 –  oslikavanje vanjskog školskog zida –  zid će oslikavati učenici  3. S razreda (zanimanje soboslikar) sa profesoricama (Luca Bašić i Ivana Koren).

– 6:30 –  simbolično otpuštanje emocija puštanjem balona  – sudjeluju učenici (predstavnici)  svih razreda  sa svojim profesorima (puštanje balona održat će se ispred škole)

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje je započelo u Kanadi u znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Nosio ju je je, naime, u znak potpore teško bolesnoj majci. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...