Zadrani krenuli po trofej; Mavra: “Navijači će nedostajati”, Mršić: “Moramo izaći na parket gladni pobjede”

Košarkaši Zadra sutra u 17.30 kreću po prvi trofej u sezoni i u obranu Kupa Krešimira Ćosića, kojeg su osvojili prošle godine. U finalnoj utakmici čeka ih Split, susret se igra u Omišu.

Zadar je u polufinalu svladao Cibonu nakon teške, ali zaslužene pobjede, dok je Split očekivano svladao Furnir.

Posljednji put smo gledali dalmatinski derbi u Kupu Krešimira Ćosića 2004. godine, kad je Roko Ukić usred Jazina zabio koš za pobjedu. 2008. godine je bilo zadnji put kad su se ova dva sastava borila za trofej, kad su se u finalu Hrvatskog prvenstva sastali Zadar i Split, Zadar je te godine slavio i to je bio posljednji put kad je Zadar osvojio domaće prvenstvo.

Ove sezone momčadi Veljka Mršića i Ivice Skelina odmjerili su snage četiri puta, dvije utakmice su odigrali prije tjedan dana. Prošlog vikenda smo gledali dva lica Zadra, kad su u prvoj utakmici upisali poraz u HT Premijer ligi, dok su 24 sata kasnije dominirali nad Splitom u ABA ligi.

Nažalost Duje Brala nije s ekipom zbog viroze koju je dobio prije utakmice s Cibonom.

Ako Zadar osvoji Kup, ovo će im biti osmi osvojeni Kup, najviše u Hrvatskoj, dok bi za Splićane, ovo bio šesti osvojeni Kup.

Justin Carter je već jednom osvojio Kup države u svojoj karijeri, ako Zadar osvoji ovo bi mu bio drugi osvojeni Kup.

“Pokušat ćemo ostati dosljedni, moramo pogoditi naše šuteve i pronaći otvorene šutere poput Jordana i Mavre. Ako budemo pravi možemo napraviti veliki rezultat,” rekao je Justin Carter.

Dominik Mavra je prošle godine bio proglašen MVP finala Kupa.

“Mislim da će biti dobra utakmica, mislim da je i ova utakmica protiv Cibone bila zanimljiva za gledati, možda malo teža našim navijačima zbog ove završnice. Mi moramo pokušati ponoviti onu drugu utakmicu protiv Splita kad smo pokazali kako moramo igrati protiv njih,” istaknuo je MVP prošlogodišnjeg finala Dominik Mavra.

Koliki hendikep će biti igrati bez publike ovo finale?

“Ove godine će to biti jako čudno, primjer može biti utakmica protiv Cibone gdje smo više puta bili na desetak razlike onda bi publika pomogla da tu utakmicu prelomiš i da ne dopustiš protivniku da se vrati u utakmicu. Jer u ovim okolnostima gdje se čuju škripa tenisica i gdje se osjetio umor od proteklog vikenda, mislim da u tim trenucima bi publika puno pomogla sa svojom euforijom, da nas još digne da damo zadnji atom snage koji imamo u sebi i da prelomimo utakmicu. Ali već smo navikli igrati pod ovim uvjetima cijelu godinu, ne treba ni govoriti u slučaju dizanja trofeja, navijači će svakako nedostajati. Gdje god da se ovo finale igra bilo bi naših navijača, more njih,” komentirao je nedostatak publike Mavra.

Ovo je druga sezona Martina Junakovića u dresu Zadra, u subotu će tražiti svoj treći trofej u seniorskoj košarci.

“Odigralo smo dvije utakmice protiv Splita prošlog vikenda, mislim da nisu ništa promijenili od tad što se tiče igre. Mi moramo uči u utakmicu 100%, spremni smo, napaljeni smo i napravit ćemo sve da osvojimo Kup drugu godinu zaredom,” rekao je Martin Junaković.

Bez publike neće biti lako?

“Pa sigurno da imamo publiku iza sebe bilo bi puno lakše za igrati. Ali što je tu je, mislim da bez obzira na to moramo dati svoj maksimum, da se vratimo kući s Kupom,” izjavio je Junaković.

Veljko Mršić je kao trener već osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića i kao igrač jednom.

“Ovo je prvo finale ove sezone, pripreme prije početka sezone su bile takve da nije bilo nikakvih turnira ni finala na tim turnirima. Finale Kupa je jedna utakmica, puno ekipa koje nisu favoriti na papiru znaju iznenaditi. Ovdje nema izrazitog favorita, važno je da budemo stabilni i koncentrirani, mislim da na to treba najviše raditi na toj psihološkoj pripremi kako bi izašli na parket gladni pobjede i trofeja. Moramo biti smireni, trebamo znati da se utakmica neće odlučiti u prvoj, desetoj ni u 35. minuti nego je kraj kad prođe 40.minuta, to smo imali prilike vidjeti protiv Cibone, ta utakmica nam je dobra škola pred ovo finale,” najavio je utakmicu trener Zadra Veljko Mršić.

Što možete naučiti od utakmice protiv Cibone?

“Utakmica traje 40 minuta, moramo biti fokusirani svaki posjed, i napadački i obrambeno dok ne istekne 40 minuta,” rekao je Mršić.

Utakmica se igra sutra s početkom u 17:30 u gradskoj dvorani Ribnjak. Utakmicu možete pratiti na HRT2 i Arenasport.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...