Zatvara se slovenska platforma za trgovanje novim kriptovalutama

Zatvara se online platforma za trgovanje novoizdanim kriptovalutama Tokens.net, koju je osnovao i kojom upravlja slovenski kriptomilijunaš Damian Merlak.

On je na web stranici platforme napisao da je Tokens.net osnovao 2017. godine, vjerujući u transparentnost, decentralizaciju i financijsku slobodu.

“Moja ideja bila je stvoriti sigurno i transparentno okruženje za trgovanje raznim tokenima koji su izdavani u mnogim početnim ponudama kriptovaluta”, napisao je Merlak u svojoj oproštajnoj poruci.

Kako je istaknuo, Tokens.net nije doživio niti jedan sigurnosni incident ili tehnički zastoj i pružio je kupcima odgovarajuću tehničku podršku za trgovanje.

Merlak je objasnio da je tržište inicijalnih ponuda kovanica naglo smanjeno od 2017. godine, ulagači u kriptovalute više nisu bili toliko zainteresirani za nova izdanja te su pozornost ponovno usmjerili na glavne kriptovalute. Kao rezultat toga, Tokens.net jednostavno više nije bio konkurentan glavnim igračima na tom tržištu.

Merlak je prije deset godina zajedno s prijateljem Nejcem Kodričem osnovao platformu Bitstamp, koja je ubrzo postala jedna od najvećih, najpouzdanijih i najpoznatijih burzi za bitcoine i druge kriptovalute. Uspjeh i prodaja Bitstampa ubrzo su oba osnivača svrstali među najbogatije Slovence.

Merlak je kasnije dio zarade uložio u kupnju farme goveda, kao i četiri propala hotela u Bohinju, piše Poslovni dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...