54-godišnjak u Sukošanu gađao mačke samostrelom, jednu je ubio; Prijeti mu godina dana zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. ožujka 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 54-godišnjaka zbog počinjenja dva kaznena djela ubijanja ili mučenja životinja.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 22. veljače 2021. u Sukošanu, uporabom pištoljskog samostrijela ustrijelio odraslu domaću mačku te je mačka uginula. Tereti ga se i da je 23. veljače 2021. u Sukošanu, uporabom pištoljskog samostrijela, ustrijelio odraslu domaću mačku koju su istog dana pronašli volonteri i prevezli ju u veterinarsku ambulantu gdje joj je pružena pomoć te je preživjela.

Prema članku 205. kaznenog zakona, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...