Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA svečano je otvorila Centar za kreativne industrije u Biogradu

U petak 26. ožujka, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA svečano je otvorila Centar za kreativne industrije u Poduzetničkom inkubatoru u Biogradu, a u sklopu projekta CCI4TOURISM, financiranog u sklopu programa Interreg Adrion.

CCI4TOURISM projekt započeo je 2020. godine, a ukupna vrijednost projekta je 1.580.000 €. Svečanom otvorenju Centra za kreativne industrije u Biogradu prisustvovali su akteri javnog i privatnog sektora, kulturne i kreativne industrije te turističke industrije.

Vladimir Kovačević, ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije predstavio je rad AGRRA – e i naglasio kako čak niti u ovim pandemijskim uvjetima Agencija ne miruje s provedbom projekata, dapače, otežani uvjeti rada kreiraju nove načine i mogućnosti kojima se svakodnevno prilagođavamo i učimo. Jedan od primjera novih mogućnosti jest upravo ovaj centar koji danas otvaramo. Centar za kreativne industrije predstavila je Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA – e i voditeljica projekta te su svi sudionici na svečanom otvorenju imali priliku saznati pojedinosti o Centru, samom projektu CCI4TOURISM i planove za budućnost djelovanja Centra.

Centar u sklopu ovog projekta ima za cilj otkrivanje poduzetnika i novih talenata, ali i jačanja poduzetničkih vještina i asimilacije između kulturnih, kreativnih i turističkih poduzeća za stvaranje novih tvrtki i za dizajn novih proizvoda.

Centar za kreativne industrije, u kojem će djelovati kreativci i kulturnjaci, otvoren je u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Biogradu te će sadržavati foto i grafički studio, najavljuje Ivana Dević iz AGRRA – e. HUB u Biogradu predstavlja poslovnu infrastrukturu upravo za razvoj malih kreativnih sektora koje ćemo umrežiti, dozvoljavajući im da sami kreiraju svoj proizvod, a naš je zadatak kroz ovaj projekt pružiti im svu potrebnu tehničku pomoć.

U potpunosti ćemo opremiti grafički i foto studio, a objavljen je i poziv za ideje na stranicama AGGRA – e (www.agrra.hr) kojim se pojedinci pozivaju da se jave sa svim svojim idejama, poručuje na kraju voditeljica projekta, Ivana Dević.

Vjerujemo kako će Centar za kreativne industrije postati glavno središte za kreativce i kulturnjake s čitavog područja Zadarske županije. Centar je predviđen kao kreativno i inovativno središte inovacija, zajednički radni prostor i platforma za razmjenu znanja i umrežavanja za sve koji su spremni zakoračiti u budućnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...