Amazonova trgovina bez blagajnika stigla u Europu

Amazon je proširio svoj lanac trgovina bez blagajnika izvan Sjedinjenih Američkih Država (SAD) otvorenjem Amazona Fresh u Londonu.

Naime, trgovina koristi tehnologiju Just Walk Out koja omogućava kupovinu namirnica bez ikakvog kontakta s blagajnikom. Kupci trebaju samo skenirati svoju Amazon aplikaciju na ulasku, a naplata se obrađuje automatski. Iz Amazona kažu da je cilj ponuditi kupcima sve što bi i inače htjeli od lokalne trgovine.

Nova trgovina u Londonu bit će slične veličine kao i Amazon Go u SAD-u, ali će se zvati Amazon Fresh. U SAD-u također postoje Amazon Fresh trgovine koje rade „normalno“, odnosno s blagajnicima te se tamo koriste visokotehnološka kolica za kupovinu.

Iz Amazona tvrde da su dodatne lokacije novih trgovina planirane za veće područje Londona.

Podsjećamo da je prva javna lokacija Amazon Go trgovine otvorena 2018. godine u Seattleu, a tamo se od prošle godine primjenjuje i sustav plaćanja otiskom dlana, prenosi Bug.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...