Atletika se vratila u grad; Na Višnjiku držano Zimsko prvenstvo Zadarske županije u Kids Athletics

Proteklog vikenda na atletskoj stazi Sportskog centra Višnjik održano je Zimsko prvenstvo Zadarske županije u Kids Athletics.

Na prvenstvu su sudjelovali mali atletičari iz osnovnih škola i atletskih klubova s područja grada Zadra i Zadarske županije.

Nastupilo je 11 ekipa u dvije starosne kategorije i to onoj mlađoj do 8 godina i starijoj od 9 do 12 godina, pokazujući svoje znanje i vještine u šest discipline: trčanjeu preko niskih prepona 50 m (6 prepona), skoku u udalj s mjesta (Žabice), bacanju medicinke 1 kg iz klečećeg položaja, trčanju na 50 m (do 8 godina), odnosno 60 m (9-12 godina), štafetnom trčanju (Formula) i skupljanju loptica (3 minute – igra izdržljivosti).

U starijoj kategoriji od 9 do 12 godina pobijedila je ekipa Girl Power iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar s 38 osvojenih bodova u sastavu Leona Petani, Natali Barišić, Hana Marcelić, Franka Gvardiol, Buga Marfat, Lucija Ivon, Stela Pleša i Chiara Čiklić.

Drugo mjesto podijelile su ekipe Krumpirići (Atletski klub Alojzije Stepinac) i Banditosi iz Atletskog kluba Biograd osvojivši po 31 bod. Treće mjesto pripalo je ekipi Plavi kupus iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac sa samo bodom zaostatka. Četvrtoroplasirani su bili Gepardi iz Biograda s osvojenim 21 bodom, peto mjesto osvojila je ekipa Trkači iz Osnovne škole Zadarski Otoci osvojivši 16 bodova dok je šestoplasirana ekipa Bartolići iz OŠ Bartol Kašić osvojila 14 bodova.

U mlađoj kategoriji pobijedila je ekipa Mali Vatreni iz Atletskog kluba Biograd s osvojena 24 boda. Ekipa je nastupila u sastavu: Lucija Barani, Ela Blažević, Borna Došen, Marija Magdalena Miloš, Tonina Matić, Anđela Šarić, Aneta Gašpar i Mia Milovac.

Drugoplasirana je bila ekipa Neustrašivi iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar s osvojenih 15 bodova. Treće mjesto pripalo je biogradskim Munjama s osvojenih 12 bodova, a četvrto Vatrenima (AK Alojzije Stepinac).

– Grad Zadar je ove godine proglašen Europskim gradom sporta pa je ovo ujedno i prva manifestacija koja je održana pod tim sloganom, a otvorili su je najmlađi sportaši, atletičari i atletičarke iz grada Zadra i Zadarske županije na što smo posebno ponosni. Nadamo se da će epidemiološke mjere biti još blaže te da će se moći održavati i ostala natjecanja kad je u pitanju atletika, kazuje glavni inicijator natjecanja Danijel Tadić ispred Atletskog saveza Zadarske županije koji je bio organizator natjecanja.

– Još jednom zahvaljujemo Gradu Zadru i Sportskoj zajednici grada Zadra na čelu s predsjednicom Snježanom Jurinić na podršci. Hvala svim  trenerima i nastavnicama iz AK Biograd, AK Alojzije Stepinac te osnovnih škola Zadarski otoci i Bartol Kašić koje provode Kids Athletics u svojim školama kao dio tjelesne kulture. Naravno, hvala i volonterima i roditeljima koji su bodrili djecu i svim  sudionicima natjecanja . Vidimo se uskoro, nadamo se uz popuštanje mjera, u još većem broju, zaključio je Tadić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...