Baus: “Dukićevo opravdanje da se cijepio kao medicinski djelatnik je ‘tetkasto’ i nemoralno”

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, Irena Dragić je od gradonačelnika Branka Dukića izvukla priznanje da se, iako ne spada u rizične skupine po godinama i općem zdravlju, cijepio. Učinio je to kao djelatnik bolnice u kojoj, sukladno dopuštenju Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, radi 180 sati godišnje.

To se obrazloženje nije se svidjelo vijećniku Akcije mladih Antoniu Bausu kojem je sporan njegov angažman na dvije strane.

Smatram da je opravdanje “medicinski djelatnik” tetkasto i nemoralno. Svejedno, gradonačelnik bi se cijepio na ovaj ili onaj način po redu ili mimo njega kao neke njegove kolege, pa mi samo cijepljenje nije sporno. Smatram da pozicija gradonačelnika zahtjeva 24/7 angažman i ne dozvoljava posao sa strane, a pogotovo ne tako odgovoran posao kojeg obavlja gradonačelnik/doktor Dukić. Samim time, gradonačelnik se ne može i ne smije nazivati medicinskim djelatnikom, jer osim što to nije, na taj način vrijeđa sve one medicinske djelatnike koji se već godinu dana bez odmora bore s epidemijom, kaže nam Baus.

Upitali smo ga kako ocjenjuje organizaciju cijepljenja na našem području.

Kao i u svemu, prepušteni smo nekom drugome, pa kad ostali riješe cjepiva onda će ih dati i nama – to je otprilike taktika hrvatskog stožera. Procijepljenost nismo i vjerojatno nećemo postići do početka sezone, što znači da bismo trebali imati i rezervne planove za turizam, ostalo gospodarstvo i svakako za “obične” građane , ali kome to reći…, zaključuje Baus.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...