Božinović o novim mjerama: “O njima treba razmišljati na županijskoj razini”

Nacionalni stožer je danas održao konferenciju za medije. Božinović je govorio o novim mjerama.

“Situacija se prati iz dana u dan. Zadnjih dana se pojavljuje ubrzano širenje virusa u nekim dijelovima Hrvatske, a u nekima ne. O mjerama treba razmišljati na županijskoj razini. Imamo nekoliko županija u crvenoj i tamnocrvenoj zoni. Onda mjere treba kreirati na lokalnoj razini. To ne znači da se situacija ne treba pratiti na razini cijele države”, rekao je Božinović.

Ponovio je da Hrvatska ima režim mjera koje su ozbiljne i koje su među najmanje restriktivnima. “Taj režim ćemo održati samo ako svatko za sebe preuzme odgovornost. Ukoliko netko misli da će izbjegavanjem onoga što je propisano prevariti Stožer, veoma je u krivu, time pridonosi situaciji. Mi smatramo da treba sačuvati ovaj režim mjera”, rekao je Božinović.

“Nove varijante virusa se šire na isti način kao i prva varijanta virusa. Nije problem biti vani, kad si na otvorenom prostoru, zato smo rekli da se otvaraju terase. Da, moći će se, ali se treba držati distanca. Ako to ne budemo radili, zaraza će se širiti. Ako ljudi odu na privatno druženje, a nitko ne može za nikoga reći da nije zaražen, doći će do širenja”, dodaje Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...