Preminuo Josip Tomić-Jole, idejni začetnik i počasni član Škrapinga; “Cijeli svoj život posvetio je sportu”

“Napustio nas je naš dragi Josip Tomić – Jole. Niz godina bio je sportski direktor ove jedinstvene trekking utrke po oštrim otočkim škrapama”. Ovim su se riječima jutros iz organizacije Škrapinga oprostili od idejnog začetnika i počasnog člana ove manifestacije.

Cijeli svoj život posvetio je sportu, u čemu ga nisu zaustavile ni brojne operacije nakon oštećenja donjeg dijela kralježnice. Znao je reći: “Sport je moj život.”

Kao istaknuti sportaš te vrhunski atletski trener mnogo je napravio za razvoj i promociju sporta u gradu Biogradu. Osnovao je, između ostalog, i školu plivanja u Biogradu, ali mu je ipak najveća ljubav bila i ostala atletika te je tako osnovao i dugi niz godina vodio Klub AK Soline.

“Njegovim odlaskom izgubili smo svi – dobrog čovjeka i prijatelja, vedri duh Škrapinga, začetnika tradicije koju danas nastavljamo.

“Nije problem pasti, nego ne usuditi se ustati.” To je bio moto kojega se držao cijeloga života. Za sve doprinose razvoju Škrapinga nagrađen je Grbom Općine Tkon. Zbogom Dragi prijatelju!”, poručili su organizatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...