Dvije utakmice u 24 sata; Stižu beogradski FMP i Alkar, Perinčić: “Medicinska služba će učiniti sve da osposobi Cartera”

Košarkaški vikend u Krešinom domu u Zadru.

U petak u 20 sati košarkaški Zadra dočekuju beogradski FMP u sklopu 21. kola ABA lige, dan kasnije u 19 sati u sklopu 24. kola HT Premijer lige dočekuju Alkar.

Zadar je u prvom krugu regionalne lige svladao FMP u Železniku nakon produžetka. Zadar i FMP trenutno imaju isti broj pobjeda ali s utakmicom više FMP ima i jedan poraz više od Zadra.

24 sata kasnije momčad Ivana Perinčića se već okreće HT Premijer ligi kad dočekuju Alkar. Zadar je ove sezone oba puta svladao ekipu iz Sinja, te će gledati da sačuvaju prvo mjesto u domaćem prvenstvu.

Veljka Mršića još uvijek neće biti na klupi Zadra dok je nastup Justina Cartera je još uvijek upitan.

Aleksandar Bursać je protiv svog bivšeg kluba u Beogradu odigrao odličnu utakmicu s 19 poena i 3 skoka.

“Dolazi nam FMP, to je jedna talentirana mlada ekipa. Njihove glavne prednosti su trčanje u tranziciji, skok i njihova “pick and roll” igra s Filipom Čovićem na čelu. Ako mi to zaustavimo mislim da neće biti nekih većih problema. Mi se moramo najviše fokusirati na sebe, ako igramo našu igru mislim da nećemo imati nekih problema, prvenstveno mislim na fokus u obrani,” rekao je Bursać.

Dan kasnije Alkar.

“Idemo korak po korak, sad smo fokusirani na FMP onda već u subotu se okrećemo Alkaru pa zatim onim sljedećim utakmicama koje nas čekaju. Sve ide svojim ritmom, idemo “step by step” kako bi se reklo,” istaknuo je Bursać.

Ivan Perinčić priprema ekipu za utakmicu protiv FMP-a.

“Ovo je bitna utakmica za nas. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moči da tu utakmicu pobijedimo. Dobro ćemo se pripremiti, imamo dva dana, što dugo nismo imali, da se pripremimo za utakmicu. FMP je zanimljiva ekipa s puno mladih igrača koja je atletski izuzetno dobra. Pick and roll igra Čovića i njihovih visokih igrača je jedna od ključnih stvari što moramo zaustaviti. Također moramo kontrolirati obrambeni skok, FMP je ekipa koja stalno ide na napadački skok, dok smo mi u zadnjih par utakmica imali dosta problema u tom segmentu igre, fokus na treningu prema igračima će ići u tom smjeru. Veselim se utakmici, vidim da su dečki pozitivni i jedva čekaju da utakmica počne. Napravili smo što smo htjeli prije ove utakmice, a to je da smo odmorili neke igrače kojima je to bilo potrebno,” najavio je susret s FMP-om Perinčić.

24 sata nakon FMP slijedi Alkar?

“Sigurno da će ta utakmica biti teška, Alkar igra dobro u zadnje vrijeme, trener Milačić radi dobar posao u Sinju. Umor će biti jedan od glavnih faktora u toj utakmici jer će potrošnja nakon FMP-a biti izuzetno velika. Mislim da imamo dovoljno široki roster da tu utakmicu pobijedimo i da ostanemo na prvom mjestu,” rekao je Perinčić.

Kakvo je zdravstveno stanje Justina Cartera?

“Naša medicinska služba, na čelu s Babićem i Grdovićem, će učiniti sve u njihovoj moći da osposobe Cartera, međutim još uvijek nije 100% sigurno da će on igrati je još uvijek osjeća veliku bol tako da ćemo na dan u dogovoru s medicinskom službom i s Justinom odlučiti hoće li igrati,” komentirao je Perinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...