Elton John prozvao Vatikan licemjernim zbog nepriznavanja istospolnih brakova

Elton John prozvao je Vatikan licemjernim zbog nepriznavanja istospolnih brakova unatoč investiranju i zarađivanju na račun njegovog biografskog filma “Rocketman“.

Odgovarajući na pitanje bi li katolički svećenici mogli blagoslivljati homoseksualne parove, Kongregacija za nauk vjere (CDF) jučer je rekla da se istospolni brakovi “ne mogu smatrati zakonitima”. Službeni odgovor vatikanskog ureda kojeg priznaje papa Franjo, tvrdi da “Bog ne blagoslivlja i ne može blagosloviti grijeh”. Prošle je godine papa Franjo dao podršku homoseksualnim životnim partnerstvima, no iz Vatikana poručuju da to ne može promijeniti doktrinu Crkve.

Elton John je na Instagramu podijelio screenshot vijesti o odgovoru Vatikana, ističući njihovo ‘očito licemjerje’:  “

Kako Vatikan može odbiti blagosloviti homoseksualne brakove jer su ‘grijeh’, a istovremeno mirne duše zarađivati na račun ​​investiranja milijuna u “Rocketman” – film koji slavi moj pronalazak sreće u braku s Davidom??” Glazbenik se potpisao s hashtagom “#hipocrisy” prije nego što je označio profile svog supruga, “Vatican Newsa”, pape Franje i Katoličke Crkve.

Još u prosincu 2019. objavljeno je da je državno tajništvo Vatikana uložilo 1,1 milijuna dolara u biografski film. Naime, tada je Talijanski list Corriere della Sera otkrio da je Državno tajništvo Vatikana uložilo poveću svotu novca u tvrtku Lapo Elkan, koja se bavi proizvodnjom naočala i drugih lifestyle proizvoda.

No, ista tvrtka je snimila i film o Eltonu Johnu, a pritom koristila i novac koji je skupljan milodarima ili drugim donacijama i uplatama vjernika. “Rocketman” prikazuje vezu između Eltona Johna i Johna Reida, Eltonovog bivšeg menadžera. Film sadrži i scenu koja je prozvana “najeksplicitnijom gay ljubavnom scenom još od filma “Brokeback Mountain” iz 2005. godine.”

Osim toga, film prikazuje Eltonov put do sretnog braka s David Furnishom kojeg su sklopili 2014. – u godini kada su istospolni brakovi postali legalni u Engleskoj i Walesu. Par je prethodno bio u životnom partnerstvu od 2005. godine, piše Muzika.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...