Europski film godine stiže u zadarsku Kino Zonu

Četiri Europske filmske nagrade, tri nagrade na festivalu u San Sebastiánu, četiri nominacije za BAFTA-u, dvije nominacije za Oscara, nominacija za Zlatni Globus… Treba li nastaviti niz?

Na radost brojnih filmofila, Kino Zona nam u srijedu 24. ožujka priređuje zadarsku premijeru od strane kritičara izuzetno hvaljene, a publike voljene komične drame, ”Još jedna runda”.

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike?

Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

Režiju i scenarij filma potpisuje jedan od najznačajnijih danskih redatelja današnjice, Thomas Vinterberg, dok u  glavnim ulogama nastupaju slavni internacionalac Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang i Lars Ranthe.

Interes za film je ogroman, stoga vas iz Kino Zone mole da zbog trenutnih epidemioloških mjera svoje ulaznice osigurate na vrijeme.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kuna mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19.15 sati.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...