“Filip, dječak bez imena”; Premijera predstave nastale po istinitoj priči o dječaku koji je kao beba pronađen kraj željezničke pruge

Iz zadarskog HNK najavljuju novu predstavu Glumačke radionice HNK Zadar, “Filip, dječak bez imena” koja će svoju premijeru imati u ponedjeljak, 22. ožujka u 19 sati.

Ususret premijeri “Filip, dječak bez imena”  u petak, 19. ožujka u 11 sati u maloj dvorani HNK Zadar održat će se Kava s glumcima na kojoj će polaznici  Glumačke radionice HNK Zadar predstaviti novu predstavu i otkriti zanimljivosti  iza kulisa. Ulaz je slobodan uz ograničen broj sjedala.

Ulaznice su od 17. ožujka u prodaji  na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.

Musical Glumačke radionice HNK Zadar, “Filip, dječak bez imena” rađen je u maniri Olivera Twista,  prema motivima romana Anta Gardaša. Lektirni je naslov za osnovne škole, a priča je inspririrana istinitim događajem. Prati odrastanje dječaka koji je još kao beba pronađen pokraj pruge nakon željezničke nesreće 1974. godine na zagrebačkom kolodvoru.

Život u sirotištu i ljetovanje na koje odlaze djeca protkan je raznim nestašlucima, prvim ljubavima te raznim uspomenama koje svatko od nas ponese u “koferu svog djetinjstva”.

Također, topla je to priča o Mediteranu, u kojoj šumi more jer na koncu Filip, kada pronađe svoju obitelj, odluči biti pomorac i ploveći osvoji svijet. Nadamo se da će osvojiti i Vas, bez obzira kojoj generaciji pripadate.  Potreba za povezivanjem, identitetom i obitelji, zajednička je svima nama…jer da bismo znali kuda idemo, moramo znati od kud dolazimo.

Igraju:

Danijela Berišić Antić, Sanda Pinter, Josip Rain, Mate Ivić, Dino Kajić, Marija Vičević, Tonka Bušić, Leon Cerić, Venci Antić, Lukas Knežević, Damjan Kolanović, Maro Kujundžić, Lora Kujundžić, Chiara Cohen, Doris Cortesi Šarunić, Stella Patrk, Dora Grubelić, Franko Bibić, Lovro Vujević i Niko Nikić.

Redateljica: Žana Bumber

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...