Hommage Hendrixu; U Zadar premijerno stiže najuzbudljiviji klasični gitarist današnjice

U četvrtak u Zadar premijerno stiže najuzbudljiviji klasični gitarist današnjice, Čeh Pavel Steidl. Nakon što je 1982. godine osvojio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju „Radio France“ u Parizu (među članovima žirija tog natjecanja bila su imena legendarnih umjetnika poput Alexandera Tansmana, Antonija Laura i Marie Luise Anido), postao je jedan od najistaknutijih solista svoje generacije. Godine 1987. odlučuje emigrirati u Nizozemsku, gdje je nakon godina studiranja, nadahnut djelima različitih umjetnika, stvorio vlastiti stil na tragu autentične izvedbe skladbi za gitaru iz 19. stoljeća na izvornim instrumentima.

2004. godine u izboru čitatelja prestižnog časopisa Guitart, Steidl je proglašen gitaristom godine, Steidl je također i skladatelj te na koncertima često izvodi svoje kompozicije. Svirao je u više od 40 zemalja svijeta: u Kanadi, SAD-u, Kini, Indiji, Japanu, Europi, Južnoj i Srednjoj Americi.

Na programu pod nazivom Hommage à Jimi Hendrix (prema istoimenoj skladbi Carla Domeniconija) Steidl će izvesti još i djela Sora, Carullija, Legnanija, Paganinija, Bacha, Torrobe i Houghtona.

Koncert je na rasporedu u četvrtak, 3. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20 sati. Ulaznice su dostupne pretplatnicima, a svi ostali mogu se prijaviti na listu čekanja slanjem poruke na adresu [email protected] ili pozivom na broj 023 62 77 62.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...