Hotel Alan u Starigradu prodan arapskom šeiku; “Razvijat će luksuzni turizam, nije im cilj dijeliti otkaze”

Sunce hotele, tvrtku u većinskom vlasništvu Jake Andabaka, preuzet će tvrtka Eagle Hills Real Estate d.o.o.

Iako su mediji donedavno špekulirali kako će novi vlasnik Sunce hotela biti američki fond KSL Capital, a upravljanje hotelima istarski Valamar, objavljena ponuda otkriva kako je kupac kompanija čiji je osnivač tvrtka registrirana u Abu Dhabiju.

Eagle Hills je kupoprodajnim ugovorom potpisanim 23. ožujka ove godine od Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i tvrtke Lucidus d.d. preuzeo 4,1 milijun dionica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala društva, piše Jutarnji list.

Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, među kojima je i hotel Alan u Starigradu.

Kupac je kompanija koja se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti 50 milijardi eura.

Riječ je o šeiku s kojim se, prema pisanju Nacionala, na dan svoje smrti susreo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te čije je tvrtka trebala graditi zagrebački Manhattan, a ista kompanija stoji i iza megaprojekta Beograd na vodi.

Kako je u intervjuu za Poslovni dnevnik rekao Jako Andabak, odluku o prodaji hotela donio je prije dvije tri godine kad je presjekao da želi izaći iz turizma, a plan kupaca je da se digne kvaliteta i kategorizacija svih objekata, odnosno, razvoj luksuznog turizma.

“Plan je dio hotela podići na pet zvjezdica, dio na četiri, i pritom mi je drago da su oni ocijenili da ekipa koja je zaposlena u Sunce hotelima može to sve odraditi, da imamo ljude koji su na razini takvog zadatka. Stoga uopće ne razmišljaju o tome da dijele otkaze, ljudi su im se svidjeli i na to sam jako ponosan jer su zaista zaslužni za sve ono dobro što postoji u kompaniji. Također, njihov cilj nije kupnja da bi prodali, oni žele razvijati proizvod i ostati tu bar 20-30 godina”, rekao je Andabak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...