I GLAS podržao Marka Vučetića za gradonačelnika; “Institucije u Zadru rade u interesu pojedinaca bliskih vlasti”

Stranka GLAS se pridružila koaliciji Srcem za Zadar predvođenu Markom Vučetićem kao kandidatom za gradonačelnika Zadra.

“Temeljna načela kojim se vodimo su izgradnja otvorenog društva u kojem se različitosti potiču kao komparativna prednost i izgradnja stabilnih i predvidivih institucija u službi građana, a upravo samosvjesni, ispunjeni i uspješni pojedinci mogu biti pokretački napretka.

Posljednjih 30 godina smo svjedoci da se u našem gradu institucije i javna poduzeća nisu radili u interesu građana već vrlo često u interesu pojedinaca bliskih vlasti. Grad to ne čini ni stabilnim, ni uspješnim jer nitko nema “pravo na grad”. Jednakost svih građana u ovom gradu je naš cilj.

Lokalni i regionalni referendumi, e-peticije i e-referendumi, građanske inicijative, mjesni forumi sazvani oko određenog, za mjesnu zajednicu važnog pitanja, te jačanje instituta konzultiranja sa zainteresiranom javnosti, alati su čijim se korištenjem građani mogu vratiti u središte političkog života, te kojima se može povećati povjerenje građana ne samo u političke predstavnike i političke stranke.

Upravo je to jedan od razloga zašto smo se pridružili koaliciji “Srcem za Zadar” koja je po prvi put okupila i ujedinila cijelu zadarsku oporbu kao i pojedince koji su spremni dati svoj doprinos razvoju grada. Samo zajedno možemo vratiti grad građanima..”, poručuju iz stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...