I u Zadru sve više mladih s teškom kliničkom slikom; Vicković: “Molimo sugrađane da shvate ozbiljnost situacije!”

Danas je u zadarskom kraju 90 novoražaenih koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva je 419.

Iako epidemiološka slika Zadarske županije još uvijek nije alarmantna, svakako je upozoravajuća, jer se broj zaraženih osoba svakoga dana povećava, posebno onih sa težom kliničkom slikom koji su hospitalizirani, a pripadaju populaciji mlađe i srednje životne dobi, kažu iz Stožera Zadarske županije.

Danas je tako u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano 39 osoba od kojih je 3 na respiratoru, a 13 pacijenata na liječenju je u biogradskoj bolnici.

Državni inspektorat, policijska uprava i  Ravnateljstvo civilne zaštite svakodnevno su na terenu u nadzoru ugostiteljskih i drugih objekata, te izdaju usmena rješenja ili prekršajne naloge za kršenje mjera koje su najvećim dijelom primijećene kod ugostiteljskih objekata.

Molimo sve naše sugrađane da shvate ozbiljnost situacije, pridržavaju se donesenih mjera te se suzdrže većih obiteljskih okupljanja ili privatnih zabava koje bi mogle postati mikrožarišta.  Još uvijek imamo stabilnu epidemiološku sliku iako se svakoga dana  broj zaraženih povećava. Prema riječima epidemiologa, virus  se brže širi nego u prosincu prošle godine kada smo imali najveći broj zaraženih i sada je najviše zaraženih između 30 i 50 godina života. Prema podatcima iz bolnice upravo su osobe te dobi u posljednjih nekoliko tjedana hospitalizirane. Niti jedna mjera neće biti učinkovita ukoliko ih se sami ne pridržavamo, a o nama samima ovisi do kada će ova epidemija trajati, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije i zamjenik župana Šime Vicković .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...