Igrači Zadra rutinski svladali Alkara na Višnjiku rezultatom 106:66, u utorak ih u gostima dočekuje Budućnost VOLI

Zadar je rutinski svladao Alkar rezultatom 102:66 u sklopu 24. kola HT Premijer lige.

Zadrani su igrali ovaj susret bez Mavre i Junakovića dok se ekipi priključio Filip Paponja.

Momčad Ivana Perinčića je u prvom poluvremenu igrala u NBA ritmu napadački te je već nakon prvih 20 minuta zabila 57 poena uz nevjerojatnih 69% šuta iz igre.

Utakmica je već bila riješena u prvoj četvrtini, u drugom poluvremenu Zadrani su nastavili graditi svoje vodstvo koje su u prvom dijelu ostvarili.

U posljednjoj četvrtini igrači Damira Milačića uspjeli su ublažiti poraz te su smanjili prednost Zadra na končanih 102:66.

Svi igrači Zadra su se upisali u strijelce, najviše poena zabili su Duje Brala i Antonio Jordano – oba su upisali po 16 poena. Filip Kraljević je imao 12 poena.

Za Alkar Hasan Varence je imao 14 poena.

Zadar u utorak u 16 sati dočekuje Budućnost VOLI u ABA ligi.

Čestitke igračima na reakciji nakon jučerašnje utakmice. Jutros smo imali jedan dugačak sastanak koji nije bio baš jednostavan, ali to smo trebali napraviti nakon jučerašnje utakmice. Neke stvari smo raščistili i izuzetno sam sretan s reakcijom igrača danas na utakmici. Moramo biti svjesni da je Alkar bio dosta oslabljen jer im je nedostajalo puno vanjskih igrača. Gledajući našu ekipu bilo je puno dobrih stvari, bila je puno veća želja i agresivnost i ovo je smjer u kojem moramo ići, kazao je trener Zadra, Ivan Perinčić.

Nema se puno za reći, 33:16 u prvoj četvrtini je bilo dovoljno da Zadar zadrži takvu igru, tu su se napunili samopouzdanjem. Znao sam da će Zadar biti motiviran nakon naših predstava u zadnje vrijeme i zbog jučerašnjeg poraza od FMPa. Nemam ništa zamjeriti našim igračima, danas je kvaliteta presudila. Mi nismo bili pravi u obrani, nismo imali tri igrača, to nije nikakav alibi jer se moglo bolje od ovoga. Nama sad dolaze utakmice gdje ćemo tražiti svoje šanse, ali Zadar, pogotovo na Višnjiku, definitivno to nije, rekao je Damir Milačić, trener Alkara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...