Iz zadarskog Stožera umiruju javnost: “Tražili smo samo jednu strožu mjeru za područje naše županije”

Jučerašnja izjava ministra Davora Božinovića kako je nove, strože mjere potpisao za Zadarsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, stvorile su mnogo pomutnje u javnosti.

Iz tog razloga, Stožer civilne zaštite Zadarske županije smiruje građane i detaljno pojašnjava o kojoj se mjeri radi i što ona podrazumijeva.

Od nacionalnog Stožera tražili su jedino uvođenje mjere zabrane posjete domovina za starije na području naše županije. Kako se posljednjih dana povećao broj osoba zaraženih koronavirusom na našem području i kako bi spriječili širenje bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 predložili smo donošenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje naše županije koje obuhvaćaju zabranu posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne te korisnicima drugih ustanova koje pružaju uslugu smještaja. Izlasci korisnika usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe u vanjski prostor pružatelja usluga (okućnice, terase i sl.) dopušteni su uz obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski te uz pridržavanje fizičke distance od najmanje  1,5 metra, a izlazak izvan prostora pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi dopušten je iznimno samo korisnicima koji su preboljeli COVID-19 unutar 90 dana od početka bolesti i korisnicima kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva ili kada je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima, kazuju.

Nužne epidemiološke mjere iz Odluke određuju se u trajanju do 18. travnja 2021. godine.

Nikakve druge mjere nismo tražili, pratimo epidemiološku sliku u našoj županiji, te ćemo, ukoliko bude potrebno reagirati na vrijeme i sa drugim mjerama. Nadamo se da će naši sugrađani kao i do sada biti odgovorni, da ćemo zajedno odgovornim ponašanjem zadržati još uvijek stabilno stanje u našoj županiji te da strože mjere neće biti potrebne, zaključuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...