“Jedini sam državni službenik koji je ukazao na to da Grabar Kitarović podupire korupciju”

U priopćenju za medije kandidat koalicije “Srcem za Zadar” za dožupana i županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač podsjeća javnost da je bio jedini državni službenik koji je ukazao na političku korupciju.

“Kao što vam je poznato ministrica poljoprivrede Marija Vučković pokrenula je postupak protiv mene zbog teške povrede službene dužnosti pred Službeničkim sudom. Moj krimen je bio što sam na svom facebook profilu kao županijski vijećnik komentirao postupke bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Nakon što je u jednom predizbornom govoru naglasila da joj je prioritet br.1 borba protiv korupcije sišla je sa govornice i izgrlila se među ostalima sa Bandićem, čovjekom sa preko 200 kaznenih prijava i 13 optužnica za najteža koruptivna djela, kasnije mu je i zapjevala na rođendanu. Ja sam na te njezine postupke reagirao postavivši retoričko pitanje : Da li se predsjednica pravi luda ili je luda ili je u pitanju jedno i drugo ?

Nakon vremenskog odmaka i najnovijih objava u medijima mogu reći da sam svojom objavom ispao naivčina, što bi naši susjedi rekli promašio sam ceo futbal.  Kako objavljuju mediji,  Zdravko Mamić je Kolindi financirao kapanju sa 500 000 eura crnog novca, a na crno joj je preko Mađarske nadoknađivao i razliku plaće  s obzirom da joj je predsjednička bila manja od one u NATO-u . Sve to baca drugačije svjetlo na proslave rođendana, izigravanje glasnogovornice Mamića kada je članove Torcide nazvala orjunašima… Možda šurovanje sa Bandićem i Mamićem ima drugu pozadinu, pa zaboga nije mogla ne znati što rade, čime se bave, brifiraju je tajne službe. Što ako se Kolinda ne pravi glupa niti je glupa ? Možda je korumpirana ?

U odgovoru na zahtjev ministrice poljoprivrede Marije Vučković za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti konstatirao sam da su joj prijateljica i tajnica njezinog kabineta ispred nosa spleli korupcijsku mrežu, a ona kaže da ništa nije znala. Zaključio sam da kada bih postavio pitanje da li se ministrica pravi glupa ili je glupa ili je u pitanju jedno i drugo vjerojatno bi protiv mene pokrenula novi postupak. Zato sam ga odlučio ne postaviti. Što ako sam i u pogledu ministrice Marije Vučković promašio ceo futbal ?

Ja sam samo čovjek sa milijun mana, ali jedini sam državni službenik i inspektor RH koji je javno ukazao na podršku korupciji i korumpiranima od tadašnje predsjednice. A zadaća prvenstveno nas je da štitimo zakone i Ustav RH inače smo nedostojni naše službe i naše značke.  Protiv mene se vodi postupak, zato ću na kraju vjerojatno dobiti i otkaz, zato me se hapsi… ali neka ja sam sretan i ponosan kao nikad dosad na svom životnom putu… jer sam slobodan , činim po vlastitoj savjesti. “

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...